Printercompany Main Logo

Bewaaradvies voor Tonercartridges

Bewaaradvies voor Tonercartridges

Wanneer het aankomt op het bewaren van toner, zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. Hoewel tonerpoeder bestaat uit polyesterpoeder, natuurlijke kleurstoffen zoals geel, magenta en cyaan, en mogelijk paraffine om de prints een glanzend effect te geven, bevat het ook chemische toevoegingen, zoals een component om de toner magnetisch te maken in het geval van enkele componenten toner, of zeer fijn ijzerpoeder om de toner magnetisch te maken bij twee componenten toner.

Temperatuur speelt een cruciale rol bij het voorkomen van klontvorming in toner. Vooral extreem hoge temperaturen kunnen de structuur van toner negatief beïnvloeden en zelfs onherstelbare schade veroorzaken. De ideale bewaartemperatuur ligt tussen de 10 en 25 graden Celsius.

Bij het bewaren van twee componenten toner is het van groot belang dat deze horizontaal wordt opgeslagen. Dit voorkomt dat het zwaardere carrier (fijn ijzerpoeder) naar de bodem van de toner zakt. Daarom is het essentieel om tonercartridges goed te schudden na een lange periode van stilstand of bij installatie.

Door deze bewaartips op te volgen, kun je de kwaliteit en prestaties van je tonercartridges behouden en ervoor zorgen dat ze klaar zijn voor gebruik wanneer je ze nodig hebt.

Recente post