Printercompany Main Logo

Recycling

Recycling

Recycling bij Printercompany

Door gebruik te maken van onze hoogwaardige hervulbare toner cartridges draagt u bij aan CO2 reductie aangezien wij herbruikbare onderdelen opnieuw gebruiken. Dit draagt bij aan een milieu maatschappelijk verantwoorde wijze van ondernemen zonder consessies te doen aan de kwaliteit van printen. Printercompany hecht bij de keuze voor herbruikbare toner cartridges veel waarde aan kwaliteit, voordat wij overgaan tot hervullen wordt een toner cartridge eerst uitvoerig gecontroleerd op defecten.

Milieuvoordelen bij hervullen tonercartridges

Vermindering van milieu-impact

Het hergebruiken van tonercartridges vermindert de milieu-impact van toner aanzienlijk, omdat één cartridge meerdere keren kan worden gebruikt en vaak nog een aanzienlijke hoeveelheid toner bevat.

Voorkomen van afval

Het hervullen van tonercartridges voorkomt dat ze op de vuilnisbelt belanden, waar ze honderden tot duizenden jaren zouden nodig hebben om af te breken. Dit helpt bij het verminderen van de hoeveelheid afval en de belasting van stortplaatsen.

Vermindering van CO2-uitstoot

Tijdens de fabricage van een cartridge wordt ongeveer vier liter petroleum verbruikt, wat overeenkomt met de uitstoot van 10 kg CO2 in de atmosfeer. Het hervullen van een cartridge resulteert dus in een besparing van ongeveer 7,3 liter brandstof en 10 kg CO2-uitstoot.

Besparing van grondstoffen

Tonercartridges bestaan hoofdzakelijk uit plastic, een magneet en kleine hoeveelheden andere materialen zoals staal en aluminium. Door cartridges opnieuw te vullen, wordt de behoefte aan nieuwe cartridges en de productie van nieuw plastic verminderd. Energiebesparing: Het produceren van het plastic in elke cartridge vereist ongeveer 3,3 liter olie. Door cartridges opnieuw te vullen, wordt de behoefte aan nieuwe cartridges verminderd en daarmee ook de energie die nodig is voor de productie van nieuw plastic.