Printercompany Main Logo

Soorten Tonercartridges

Wanneer het aankomt op tonercartridges, zijn er verschillende varianten waaruit je kunt kiezen, elk met hun eigen unieke eigenschappen. We beschrijven hier de drie meest voorkomende soorten tonercartridges:

1. Tonercartridge met een Spindel

2. Tonercartridges Gecombineerd met een Drum

3. Tonercartridges zonder Spindel maar met een Rolprofiel

Tonercartridge met een Spindel

Tonercartridges met een spindel worden vaak gebruikt in printers die werken met een enkele component toner. Dit is essentieel omdat de toner chemisch magnetisch is en de kans bestaat dat deze gaat klonteren in de cartridge. De spindel wordt aangedreven door een tandwiel in de printer. In het geval van printers met een twee componenten toner, wordt de spindel gebruikt om de carrier te mengen. De carrier is een zeer fijn ijzerpoeder dat fungeert als katalysator om de toner in de printer samen met de developer magnetisch te maken. Dit activeert het elektrostatische proces, waardoor de tonerdeeltjes aan het papier hechten. Afhankelijk van het type of merk printer kan de toner positief geladen zijn en het papier negatief geladen.

Tonercartridges Gecombineerd met een Drum

Bij de meeste printers zijn de toner en de drum aparte onderdelen. De drum gaat meestal zo’n drie tot vier tonervullingen mee. De drum zorgt ervoor dat het beeld of de tekst via laser of LED op het papier wordt geprojecteerd en aangebracht. De drum maakt deel uit van het elektrostatische proces.

Er zijn ook tonercartridges die een drum combineren met de toner. Deze cartridges zijn nog minder milieuvriendelijk dan cartridges die niet worden hergebruikt. Wanneer de toner leeg is, kan de drum nog steeds makkelijk drie tonervullingen meegaan voordat deze wordt weggegooid. Deze combinatiecartridges zorgen niet alleen voor een aanzienlijke belasting van het milieu, maar ook voor hoge kosten per pagina. Printer Company levert dergelijke toners niet, omdat we ons richten op duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen.

Tonercartridges zonder Spindel maar met een Rolprofiel

Tonercartridges zonder spindel worden vaak gebruikt in grote tot zeer grote productieprinters. Door het voortdurend draaien blijft de toner goed gemengd en kan deze met zeer hoge snelheden worden verwerkt. Dit maakt het ideaal voor printomgevingen waar snelheid en efficiëntie van groot belang zijn.

Recente post