Printercompany Main Logo

Toner Cartridge Recycling

Toner Cartridge Recycling

In het verleden was de kwaliteit van compatible en hervulde tonercartridges soms niet optimaal, vooral modellen uit
China lieten te wensen over in vergelijking met originele cartridges. Sindsdien is Printercompany aan de slag gegaan om het beste alternatief te vinden voor originele toner van OEMs (original equipment manufacturer).

Bij de keuze voor een goede tonercartridge zijn er twee belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

  1. De tonercartridge
  2. Kwaliteit tonerpoeder

De tonercartridge

Bij Printercompany gebruiken we uitsluitend originele cartridges die worden hervuld. Deze cartridges worden onder andere verkregen een organisatie die samenwerkt met diverse goede doelenstichtingen zoals Opkikker en Cliniclowns. Hierdoor kunnen we niet alleen garanderen dat de kwaliteit van de cartridge onberispelijk is, maar dragen we ook ons steentje bij aan het ondersteunen van deze goede doelen.

Kwaliteit tonerpoeder

Daarnaast maken we bij het hervullen van onze cartridges uitsluitend gebruik van tonerpoeder van gerenommeerde Japanse fabrikanten die ook in Europa zijn gevestigd. Deze fabrikanten certificeren hun toner specifiek voor elk merk en type printer. Bovendien worden de tonerpoeders geleverd vanuit voorraden die worden opgeslagen in Nederland en Duitsland, wat niet alleen transportkosten bespaart, maar ook beter is voor het milieu.

Ons productieproces

Bij Printercompany werken we met twee soorten toner: enkele component toner en twee componenten toner. Enkele component toner maakt gebruik van een chemische component om de toner deeltjes magnetisch te maken. Deze toner wordt voornamelijk toegepast in kleinere printers, met name op A4-formaat. Aan de andere kant wordt bij twee componenten toner gebruik gemaakt van zeer magnetisch ijzerpoeder, ook wel bekend als carrier. Samen met de developer in de printer worden de tonerdeeltjes statisch gemaakt. Deze technologie wordt vooral toegepast in grotere kantoor- en productieprinters, omdat er veel minder tonerverlies optreedt tijdens het elektrostatische printproces. Bovendien hebben deze printers vaak een veel kleinere wastoner tank.

Dankzij onze expertise en het gebruik van hoogwaardige toner kunnen wij een gelijkwaardig of zelfs beter product leveren dan de originele cartridges. Onze producten worden geleverd aan eindgebruikers en dealers van printers. Daarnaast produceren we ook tonercartridges voor OEM’s, die steeds vaker de keuze maken om de toners lokaal te laten produceren bij bedrijven zoals Printercompany.

Bij het overwegen van de keuze tussen compatible toner en originele toner, biedt Printercompany een uitstekend alternatief dat kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid combineert. Ontdek de voordelen van onze producten en maak de juiste keuze voor uw printerbehoeften

Recente post